Diyet Bırakıldıktan Alınan Kilonun Sebepleri Nelerdir?
Diyet Bırakıldıktan Alınan Kilonun Sebepleri Nelerdir? sorusu sıkça araştırılan konular arasında yer almaktadır. Uzun süreli yapılan diyetler bazen bizi boğmakta ve diyeti bırakma isteği duymakta bazı kaçamaklar yapmak istemekteyiz. Ama tekrar kilo almaktan korkarız.
Diyeti Bırakıldıktan Alınan Kilonun Sebepleri Nelerdir? sorusunu sizler için cevapladık. Diyeti bırakınca kilo geri alınır mı? Sorusu aklınızı karıştırıyorsa eski sağlıksız, düzensiz belki de abur cuburla dolu beslenmenizin olduğu zamanlara dönmek istiyorsunuz demektir. Elbette uzun soluklu diyetler insanı bıktırır. Ancak kendinizi tamamen kısıtlamak yerine arada bir ödüllendirerek sağlıklı beslenme programı uygulamanız aşırıya kaçmanız ve sporla desteklemeniz önemlidir. Bu şekilde diyeti bıraksanız bile aktif bir yaşam elde ederseniz geri kilo almazsınız. Peki verilen kilo neden alınır?
Diyeti Bırakınca Alınan Kilonun Sebepleri Nelerdir?
Bunun birçok sebebi olabilir. Diyetler yapıp kilo vermeyi başaran çok insan vardır ancak verdiği kiloda kalabilen, kilosunu kontrol edebilen çok az insan vardır. Çok hızlı verilen kilolar genellikle çok hızlı geri alınmaktadır. Çünkü kısa sürede verilen kilolarda yağ kaybı değil su ve kas kaybı yaşanmaktadır. Su ve kas kaybı yaşadığınızda metabolizmanız yaşlanır ve yavaşlar. Bu sebeple diyete devam etseniz bile metabolizma hızınız düştüğü için kilo alabilirsiniz.
Yaşamımız boyunca sağlığımız için sağlıklı beslenmemiz şarttır. Mesela; hamur işlerinden, şekerli ve asitli içeceklerden ve tatlılardan uzak durmalı çok sık tüketmemeli, tüketildiği zamanlarda ise aşırıya kaçmadan nefsi körleyecek kadar tüketmeliyiz. Bu sayede diyeti bırakınca geri kilo almamış ve sağlıklı beslenmeye devam etmiş oluruz.
Kilo verdikten sonra tekrar almamızın sebepleri ise şunlardır;
- Spor yapmamak ve vücudun ürettiği enerjiyi kullanmamak
- Hormonsal değişiklikler
- Şok diyetler ile verilen hızlı kilolar
- İstenilen hedefe ulaşıldıktan sonra eski yeme alışkanlığına dönülmesi
Diyeti sağlıklı beslenme amacı ile değil kilo verme zorunluluğu hissederek yaptığınız sürece keyif alamayacak ve çok çabuk soğuyacaksınız diyetten. Bu sebeple şu yasak bu yasak demek yerine kendinize sınır koymalısınız. Örneğin çok sevdiğiniz ve her gün tükettiğiniz çikolatayı diyette tamamen bırakıp hiç yememek yerine haftada 1 kahvenizin yanında kendinize ödül olarak verdiğiniz zaman hem yapmış olduğunuz diyetten sıkılmamış olur ve bırakmak istemezsiniz. Hem de diyeti bırakınca kilo geri alınır mı? Sorusu aklınızı karıştırmamış olur.