Diyet

Gerçekten Kilolu Musunuz?

Özellikle yaz gelince daha fazla özen gösterdiğimiz vücudumuz ideal kilosunda değilse, birçok özgüven sorunu ve sağlık problemi söz konusu olabilir. Bu yüzden kilo vermek için yapılması gerekenler araştırılarak çözüm bulunmaya çalışır.

Peki gerçekten ideal kilonuzda mısınız? Yoksa daha zayıf olma algısına kurban mı gidiyorsunuz? İşte sorunun cevabını siz kendiniz verin!

İdeal Kilo Kaç Olmalı?

Her insanın yaş, boy ve yaşam alışkanlıklarına göre kilosu farklılaşmaktadır. Kimi insan çok zayıf olsa da kimi fazla kilolarla gençlik dönemlerinden itibaren sorun yaşar. Ancak günümüzdeki ideal kilo kavramı oldukça yanlış. Çünkü incelik olmak ve şoför beden algısı yaratmak sadece medyanın ve photoshopun etkisinden kaynaklanıyor.

Scarlet Jhonnson gibi ideal bir vücuda sahip olan birçok kadın kilolu olduğu yanılgısıyla daha zayıf olmak uğruna aç kalıyor ya da sağlıksız besleniyor. Ya da yerli şarkıcılarımızdan olan Hadise’nin her giydiğini eleştiren ve şişman olduğunu iddia eden kişilerin toplumu nasıl olumsuz etkilediği bilinmiyor.

Oysa her iki isim de oldukça ideal ve seksi vücutlara sahip. Ancak medya bize bu kişilerin şişman gibi algılanmasını dayattığı için bu kişileri kilolu olarak görüyoruz. Oysa ekrandaki ideal dayatması kişiler, normal kilolarının altında ve sağlıksız bir kilodalar.

Zayıflık Sağlık Değildir

Uzmanlar için “zayıf” ya da “kilolu” olmak sağlılı değildir. Sağlıklı olan “normal” olabilmektir. 170 boyundaki bir insan 60 kiloyken oldukça ideal kilodadır. Ancak bu kişi 50 kilo olduğunda toplum tarafından ideal ve seksi gibi algılanmaya başlar.

Önemli olan sağlıklı olmak ve kişinin ideal kilosunda olmasıdır. Bu tür kompleksler yüzünden birçok problem yaşayan genç kızlar ideal kilolarında olmalarına rağmen daha zayıf olmak, daha büyük dudaklı olmak ya da daha büyük göğüslere sahip olmak için uğraşırlar. Oysa bunlar sadece kalıplaşmış güzellik anlayışından kaynaklanır.

 

 

 

Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu