Kalp Sağlığı İçin Beslenme Alışkanlığı ve Egzersiz!
Kalp Sağlığı İçin Beslenme Alışkanlığı ve Egzersiz! Kalp sağlığına dikkat etmek, özellikle çağımızda sağlıksız beslenme alışkanlıkları ve hareketsiz yaşam tarzlarına karşın önemli bir konudur.
Kalp Sağlığı İçin Beslenme Alışkanlığı ve Egzersiz! Sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarının oluşturulması, özellikle gelişmekte olan ülkelerde yaşayan insanların yaşam kalitesini, yaşam ömrünü olumlu yönde etkiler. Kalp sağlığı için 8 besin ve egzersizler, insanların yaşam tarzlarına ne kadar uyması gerektiği konusunda bilinçlenmelerini sağlar.
Kalp Sağlığı
Kalp sağlığının korunması için hayvansal ürünlerden bağımsız olarak, yağsız süt ürünleri kullanılmalıdır. Süt ürünleri mide ve bağırsaklar için gerekli olan probiyotikler içerir. Probiyotikler, mide ve bağırsakta sağlıklı bakteri ve mantar oranının arttırılmasıyla toksinlerin atılmasını sağlar. Süt ürünleri içerisinde rahatça bulunabilecek yoğurt, peynir, kaymak gibi ürünler özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmenin yanı sıra Kalp Sağlığı için de önemlidir. Fındık, badem gibi baklagiller açısından zengin olan yağlı tohumlar da kalp sağlığı için etkilidir. Eklem ve kas ağrılarını düzenlerken, yüksek kolesterolü azaltmaya yardımcı olur. Kırmızı et, standart diyetlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak, kalp sağlığı için uygun olan düşük yağlı kırmızı et türleri tercih edilmelidir.
Balık ve mercanlar, kalbin doğru çalışması için gereken omega-3 yağ asitlerini içeren besinlerdir. Ayrıca, haftada en az iki gün tüketilmesi önerilir. Kalsiyum miktarı yüksek olan süt, yoğurt ve peynirin tüketimi, kemik ve kas sağlığının desteklenmesi açısından önemlidir.
Kalp Sağlığı İçin Beslenme Alışkanlıkları
Beslenme alışkanlıkları her zaman kalp sağlığı için önemlidir ancak düzenli egzersizlerin alınması da çok önemlidir. Kalp dostu egzersizler arasında yürüyüş, koşu, yoga, pilates ve yüzme yer almaktadır. Hatta haftada en az iki saat egzersiz yapılması önerilir. Günümüzde insanlar hareketsiz yaşam tarzları yaşıyor ve bu da egzersiz hakkında bilinçlenmede önemli bir rol oynar. Günlük bir diyet değişikliği ile kalp sağlığını koruyabilecek bazı toplumsal girişimler olumlu sonuçları insanların yaşadığı ülkelerde olumlu olabilir. Bireylerin tüketilecek besinlere karar verme sürecinde sağlık uzmanlarından veya danışmanlardan yardım alması önerilir. Süpermarketlerdeki besinleri iyi okumayı öğrenmek ve etiketleri kontrol etmek sağlık taahhütlerinin tutulmasında önemli faktörlerdir.
Ayrıca, doktorunuzla görüşmeli ve herhangi bir fiziksel özelliğinizle ilgili listedeki ürünlerin alışının doğru olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Kalp sağlığı için çok önemli olan 8 besin ve egzersizler, sağlıklı bir yaşam tarzı yaşanan ülkelerin ne denli hayati olduğunun çok güzel bir örneği.