Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir?
Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir? Sağlıklı beslenme deyince beynimizde nasıl bir algı oluşuyor. Bu cümleden ne anlıyoruz. Sağlıklı beslenme aynı zamanda doğru beslenmedir.
Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları Nelerdir? Doğru beslenme aynı zamanda sağlığın muhafazasında, hastalıkların önlenmesinde ve tedavisinde ehemmiyet kazanır. Beslenme sadece aç karnımızı doyurmak için yapılan bir eylem değildir. Karnımızı doyurmak için herhangi bir öğüne ihtiyacımız yoktur.
Ne kadar yediğinizi ve neleri yediğimiz da önemli değildir. Karnımızı doyurmak için acıkınca doyana kadar yeriz. Karın doyurmak planlama yapmadan ve kurallara uymadan yaptığımız bir eylemdir. Oysa beslenmenin bir gayesi vardır, beslenmenin gayesi kişinin yaşına cinsiyetine ve yaptığı işe göre enerjisini ve derikli besinleri yeterli kadar ve dengeli bir şekilde temin etmektir.
Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktaları
Dengeli beslenmenin püf noktalarından biri de vücudumuzun tamamını oluşturan hücrelerin düzgün ve verimli çalışması için besin değeri olan gıdalardan yani yağlardan, karbonhidratlardan, proteinlerden, vitaminlerden ve minerallerden ihtiyacı kadar almaktır. Vücudumuz düzenli çalışabilmek için bütün besin maddelerine ihtiyaç duyar. Gerekli besin maddelerinden herhangi biri gerektiği kadar alınmadığında veya gerektiğinden az ya da fazla alındığında büyümenin ve gelişmenin tam olarak oluşmadığı ve sağlık sorunlarının yaşandığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Dolayısıyla yetersiz ve dengesiz beslenmek yanlıştır. Dengeli ve düzenli beslenerek ihtiyacımız olan vitaminleri, mineralleri ve lifleri tükettiğimiz gıdalardan temin ederiz. Vücudumuzun düzenli çalışabilmesi ve hastalıklara karşı mücadele edebilmesi için yeterli ve düzenli beslenmesi çok önemlidir.
Sağlıklı ve dengeli beslenmenin püf noktalarından biri de dokuların tazelenmesi ve düzenli çalışması için lüzumlu olan besinlerin hepsinden gerektiği kadar alınmasıdır. Besinler vücuda gerektiği kadar alınmazsa vücut yeteri kadar enerji sağlayamadığı dan vücuttaki dokularda yetersiz beslenme olur ve kişi yeteri kadar yemesine rağmen gerekli gıdayı alamaz ya da yanlış pişirme teknikleriyle pişirilen besin maddelerinde besin değeri düşer ve kişi gerekli olan bazı besin maddelerini alamayabilir, bu gibi durumlarda besin maddesi vücudun çalışmasındaki görevini yerine getiremez ve vücutta sağlık sağlık sorunları oluşur. oluşur.
Sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenmek için sadece karnımızı doyurmak için yememeliyiz. Vücudumuzun ihtiyacı olan gıdaları ölçülü almalıyız. Gerektiğinde konunun uzmanından destek alarak öğün planlaması yaparak düzenli aralıklarla beslenmeliyiz. Sağlıklı beslenmek için sağlıklı gıdalar tüketmeliyiz.