Stres Belirtileri Nelerdir, Nasıl Başa Çıkılır?
Stres Belirtileri Nelerdir, Nasıl Başa Çıkılır? Yaşam döngüsü içerisinde insan farklı etkenlere bağlı şekilde zorlanabilmektedir. Öyle ki yaşanan zorlu haller bazen çıkılmaz hale gelmektedir. Böyle günlerde kişi gergin ve bir o kadar da stresli olabilmektedir.
Stres Belirtileri Nelerdir, Nasıl Başa Çıkılır? Stresin insan hayatını doğrudan etkilemesi beraberinde hastalıkları da getirebilmektedir. Peki, insan yaşamını olumsuz yönde etkileyen stres nedir? Stresle nasıl başa çıkılır?
Stres kişinin dış etkenlere bağlı olarak içinden çıkılmaz problemleri arttırılması ile doğru orantılıdır. Stresi oluşturan etkenler bazen ekonomik, bazen sağlık, bazen de sevdikleri kişilere bağlı olarak gerçekleşebilir.
Stres Nasıl Anlaşılır, Belirtileri Nelerdir?
Stres ortaya yaşanan herhangi bir olay ile alakalı korku veya endişe duyulması gibi hallerle ortaya çıkabilir. Bu olayı fazlaca düşünmek ve beraberinde de duygusal olarak bulanıma girmek stresi tetiklemektedir. Bedensel, davranışsal, düşüncel ve duygusal olarak stres belirtileri 4 gruba ayrılmaktadır. Bahse konu olan belirtilerin dördünü birden yaşamak söz konusu olabilirken sadece 1 tanesini yaşayıp da stres sahibi olan kişiler bulunmaktadır.
Stresin nasıl oluştuğu ve nasıl anlaşılacağı konusunda farklı tespit metotları bulunmaktadır. Kişinin olaylar karşısında ki tutumu ve oluşturmuş olduğu etkenler stresin oluşumunu göstermektedir. Kişinin olaylar karşısında aşırı şekilde terlemesi, mide ağrısı çekmesi, uyku bozukluğuna sebebiyet vermesi, kalp atışlarında hızlanma ve baş ağrısı çekmesi stresin göstergelerindendir.
Stresle Nasıl Başa Çıkılır?
Stres insanın yaşamını her açıdan olumsuz yönde etkilerken çevresinde ki insanlara da zarar verebilmektedir. Oldukça sıkıntılı hal alabilmesinden dolayı stresle nasıl başa çıkılır? Neler yapılması gerektiği iyi bilinmelidir. Stresle başa çıkabilmek adına yapılacak ilk takip stresin ana kaynağıdır. Stresin hangi sebeplerden ötürü oluştuğunu tespit etmek başa çıkılmada doğrudan etki oluşturmaktadır. Stresin ana sebebi tespit edildikten sonra savunma sistemini oluşturmak ve stresi oluşturacak faktörlerden uzak durmak gerekir.
Stressiz bir hayat sürebilmenin birinci kuralı kişinin fiziksel olarak dinç olabilmesini sağlaması gerçeğidir. Bunun için de sağlıklı beslenmek ve uyku düzenine çok dikkat etmek gerekir. Çünkü kişinin dinçliği ve olaylar karşısında ki tutumunu dinç olmak doğrudan etkiler. Fiziksel olarak dinç olan kişi ruhsal olarak da daha sağlam duracaktır. Zihni meşgul eden faktörleri aza indirmek stresten kurtulma noktasında önemli etkiyi oluşturmaktadır. Kişinin strese sebep olacağı olaylardan uzak durması onun en önemli silahı olacaktır.